جل الخالق

جل الخالق

به نام خدا، جل الخالق، الله اکبر،سبحان الله،الحمدالله،فتبارک الله احسن الخالقین
جل الخالق

جل الخالق

به نام خدا، جل الخالق، الله اکبر،سبحان الله،الحمدالله،فتبارک الله احسن الخالقین

درک عظمت خالق یکتا با تفکر در اینکه جهان ما چقدر بزرگ است ؟

درک عظمت جهان!

شبها ما به آسمان نگاه می کنیم و فکر می کنیم وقتی صحبت از ستاره ها و کهکشانهای دوردست می شود همین هایی هست که می بینیم، در حالی که این ستارگان ، ستاره های کهکشان راه شیری هستند که تنها ما بخش کوچکی از آنها رو می توانیم ببینیم....
هرگز ممکن نیست که ما بتوانیم  یک تصویر واقعی از بزرگی جهان ، در ذهن خود تجسم کنیم. ما نه تنها نمی دانیم جهان چقدر بزرگ است ، بلکه تصور بزرگی آن را هم نمی توانیم بکنیم....

 

عظمت کره زمین:

شعاع کره زمین  6371  کیلومتر است. اگر جاده ای فرضی و خیالی  از سطح زمین تا مرکز آن در نظر بگیریم و با خودرویی با سرعت 120 کیلومتر درساعت بدون وقفه حرکت نماییم، حدود 53 ساعت بعد به مرکز زمین می رسیم و اگر به مسیر خود ادامه دهیم بعد از 106 ساعت به سطح زمین در نقطه مقابل خواهیم رسید.
محیط کره زمین در استوا  40075 کیلومتر  است. اگر جاده ای فرضی در محیط استوای کره زمین در نظر بگیریم و و با خودرویی با سرعت 120 کیلومتر درساعت بدون وقفه حرکت نماییم، بعد از حدود 14 روز زمین را دور خواهیم زد.
سرعت چرخش زمین به دور خودش 1674 کیلومتر در ساعت (465 متر در ثانیه) است.
سرعت چرخش زمین به دور خورشید 108000 کیلومتر در ساعت  (30 کیلومتر در ثانیه) است.
 عمر کره زمین  بیش از 4.5 میلیارد سال است. اگر این عدد را با عمر متوسط 78 ساله انسان قیاس نماییم، نسبت عمر انسان به عمر کره زمین مشابه یک چشم به هم زدن است!
تعداد موجودات زنده روی کره زمین : تخمین زنده می شود بیش از 8 میلیون گونه موجود زنده در روی کره زمین زندگی می کند که فقط حدود 1.2 میلیون گونه آن برای بشر شناخته شده است. انسان فقط یک گونه از این 8 میلیون گونه موجود زنده است که  جمعیت این گونه حدود 8 میلیارد نفر می باشد.


http://s6.picofile.com/file/8205666900/003.JPG


 عظمت خورشید (شمس) :

این ستاره که قطری نزدیک به 1392000 کیلومتر دارد سرچشمهٔ اصلی نور، انرژی، گرما و زندگی بر روی زمین است. قطر خورشید نزدیک به 109 برابر قطر زمین و جرم آن 330 هزار برابر جرم زمین است. فاصلهٔ متوسط خورشید از زمین نزدیک به 150 میلیون کیلومتر است.
اگر جاده ای فرضی و خیالی بین زمین و خورشید  در نظر بگیریم  و با خودرویی با سرعت 120 کیلومتر درساعت بدون وقفه از زمین حرکت نماییم، بعد  از 142 سال به خورشید خواهیم رسید!  اگر با سریعترین موشک فضایی ساخته بشر با سرعت 100000 کیلومتر در ساعت این مسیر را طی نماییم این سفر خیالی حدود 63 روز طول خواهد کشید. این در حالیست که نور با سرعت شگفت انگیز 300000 کیلومتر در ثانیه  مسیر خورشید تا زمین را در 8 دقیقه و 19 ثانیه طی می نماید.
فاصله ماه تا زمین نیز حدود 385000 کیلومتر است. اگر جاده ای فرضی بین زمین و کره ماه در نظر بگیریم  و با خودرویی با سرعت 120 کیلومتر درساعت بدون وقفه از زمین حرکت نماییم، بعد  از 133 روزبه ماه خواهیم رسید. با موشک فضایی با سرعت 100000 کیلومتر در ساعت نیز حدود 4 ساعت زمان لازم است تا از زمین به ماه برسیم. این در حالیست که نور این مسیر را  در 1.2 ثانیه طی می نماید.
پس نوری که از خورشید به ماه رسیده و به زمین منعکس می شود مسافت حدود 150 میلیون کیلومتر را در 8 دقیقه و 19 ثانیه تا ماه طی کرده و در زمان حدود 1 ثانیه فاصله ماه تا زمین را طی نموده است!


http://s3.picofile.com/file/8199413134/04_3.jpg


 عظمت منظومه شمسی:

منظومه شمسی، سامانه‌ای دربرگیرنده ی یک ستاره به نام خورشید و اجرام آسمانی است که در مدارهایی پیرامون آن می‌گردند. سامانهٔ خورشیدی دارای هشت سیاره (تیر، ناهید، زمین، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس و نپتون) و پنج سیارهٔ کوتوله (سرس، پلوتو، هائومیا، ماکی‌ماکی و اریس) است. در این منظومه 173 قمر وجود دارد. سامانهٔ خورشیدی تا جایی گسترش می‌یابد که دیگر تحت تأثیر خورشید (نفوذ نور خورشید، گرانش خورشیدی، میدان مغناطیسی خورشید و بادهای خورشیدی) نباشد. این سامانه در بازوی شکارچی، کهکشان راه شیری واقع‌شده و 25000 سال نوری از مرکز کهکشانی و کنارهٔ کهکشان فاصله دارد.


 عظمت کهکشان راه شیری:

قبل بررسی عظمت کهکشان راه شیری مفهوم سال نوری تعریف شود:
سال نوری طبق تعریف برابر است با مسافتی که نور در خلاء در مدت یک سال طی می‌کند.یک سال برابر است با 365.25 روز که هر روز معادل 86400 ثانیه می‌باشد، که با احتساب تعریف سرعت نور به مقدار  299792458 متر بر ثانیه (تقریبا 300000 کیلومتر در ثانیه) مقدار مسافت سال نوری معادل    1015 * 9.461 متر یا 9461 میلیارد کیلومتر خواهد بود.فاصله زمین تا خورشید که توسط نور فقط در حدود 8 دقیقه طی می شود، برابر  0.000016 سال نوری است.
کهکشان راه شیری بین 100 هزار تا 180 هزار سال نوری قطر دارد و ضخامت آن به طور میانگین 2000سال نوری تخمین زده می شود. تخمین زده شده که کهکشان راه شیری 200 میلیارد( و یا احتمالا بالای ۴۰۰ میلیارد) ستاره دارد. خورشید فقط یکی از این میلیاردها ستاره کهکشان راه شیری است.
نزدیکترین ستاره به زمین بعد از خورشید در کهکشان راه شیری ، ستاره ای با نام پروکسیما_قنطورس است. این ستاره 40500 میلیارد کیلومتر از زمین فاصله داره به عبارت دیگر حدود 4 سال نوری.  اگر ما با سرعت نور حرکت کنیم بعد از 4 سال به این ستاره خواهیم رسید! و اگر بخواهیم دوباره به زمین برگردیم 4 سال دیگر زمان خواهد برد! پس سفر به نزدیکترین ستاره بدون توقف با سرعت نور ، 8 سال زمان خواهد گرفت. اگر با سریعترین موشک فضایی ساخته بشر با سرعت 100000 کیلومتر در ساعت این مسیر را طی نماییم این سفر خیالی حدود 46000 سال طول خواهد کشید! جل الخالق! درک این اعداد و ارقام برای تفکر در عظمت جهان انسان را شگفت زده و متحیر می نماید!


کهکشان راه شیری

File:Milky Way IR Spitzer.jpg


http://s6.picofile.com/file/8199413126/04_2.jpg

این تصویر ساخته شده که کل کهکشان راه شیری را نشان می دهد بهترین راه برای پی بردن به عظمت هستی است. خورشید فقط یکی از میلیاردها ستاره موجود در کهکشان راه شیری است. دایره زرد رنگی که می بینید محدوده ستاره هایی از کهکشان راه شیری است که تا بحال بدون در اختیار داشتن تلسکوپ در آسمان رویت شده است.


کهکشان راه شیری فقط ذره ای از ابرخوشه لانیکیا :

 کهکشان راه شیری ما در حومه ابر خوشه لانیکیا قرار دارد که برای اولین بار با استفاده از تکینک های جدید، نقشه برداری شده است.  ابرخوشه لانیکیا که در زبان هاوایی به معنای آسمان بیکران است، 520 میلیون سال نوری قطر دارد و جرمی معادل یکصد میلیون میلیارد خورشید دارد، این گستره شامل 100 هزار کهکشان در همه جهات است. مطالعات جدید نقش جذب کنندگی بزرگ یک نقطه کانونی گرانشی، در فضای میان ستاره‌ای را نشان می‌دهد که بر حرکت کهکشان های محلی ما و دیگر خوشه‌های کیهانی تاثیر می گذارد.


کهکشان راه شیری ذره ای از ابرخوشه لانیکیا

http://s6.picofile.com/file/8199413092/04_1.jpg


 ابرخوشه لانیکیا فقط یکی از 10 میلیون ابرخوشه های عالم :

تعداد ابر خوشه های عالم ۱۰ میلیون  تخمین زده شده است. ابر خوشه ها یا خوشه های کهکشانی بزرگترین ساختارهای شناخته شده گیتی هستند.بزرگترین ابرخوشه ها 100 مگاپارسک یا حتی بیشتر طول داشته وجرمشان نیز به حدود ده هزار میلیارد برابر جرم خورشید می رسد.


دورترین کهکشان کشف شده :

 تلسکوپ های فضایی هابل و اسپیتزر ناسا موفق به کشف دورترین کهکشان در محدوده شناخته شده جهان هستی شدند. این کهکشان تقریبا 13.3 میلیارد سال نوری با ما فاصله دارد و نور آن 13.3 میلیارد سال سفر کرده تا به زمین برسد. به گفته ناسا، با توجه به سرعت نور در فضا، آنچه که اکنون ما از زمین می بینیم، متعلق به زمانی است که دنیا تنها ۴۲۰ میلیون سال سن داشته است. شاید جالب باشد بدانید که سن فعلی جهان حدود 13.75 میلیارد سال است.

جل الخالق *   الله اکبر *  الحمدالله  *  سبحان الله
فتبارک الله احسن الخالقین



فَلا أُقْسِمُ بِمَواقِعِ النُّجُومِ * وَ إِنَّهُ لَقَسَمٌ لَوْ تَعْلَمُونَ عَظِیمٌ

سوگند به جایگاه ستارگان، و محل طلوع و غروب آنها*و این سوگندى است بسیار بزرگ اگر بدانید

منبع : http://majholat.blogfa.com و  http://www.isaveearth.org وhttps://fa.wikipedia.org و http://www.yjc.ir و http://www.haftaseman.ir و http://www.asriran.com/ و http://www.imamhussain.org

-----------------------------------------------------------------------------------------------



اهدای عضو، اهدای زندگی

شما هم می توانید سفیر اهدای عضو شوید

با کلیک بر روی یکی از تصاویر زیر  اقدام نمایید:

www.ehda.center

 


Image result for ehda

www.ehda.sbmu.ac.ir




نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد